Hartyányi Mária

ügyvezető igazgató

1996-tól a Prompt Oktatóközpont, 2006-tól jogutódja, az iTStudy Hungary Oktató- és Kutatóközpont igazgatója vagyok, emellett szakértőként dolgozom a hazai felnőttképzésben és szakképzésben.

A 21. századi tanítási módszereket kutatva, számomra az elmúlt évek legfontosabb tanulsága mégis az, hogy a technológiai eszközök a tanításban olyanok, mint főzés közben a hozzávalók: nem nélkülözhetők, a minőségük sem közömbös. De hogy milyen lesz az étel, az a szakács kreativitásán is múlik!

Előzmények

Matematika szakos tanárként végeztem Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, de az első tíz év után számítástechnikával, informatikával kezdtem intenzívebben foglalkozni.

2008-ig egyetemi adjunktusként dolgoztam a gödöllői Szent István Egyetem Matematika és Informatika Intézetében.

Tanári pályafutásom alatt hihetetlenül izgalmas változásoknak lehettem részese, ahogyan az információs-kommunikációs technológia fejlődésének felgyorsulásával beléptünk a tudásszerzés korlátlan lehetőségeinek korába. A változások sebességét mutatja, hogy az e-learning az elmúlt évtizedeken belül vált divatos extrából alapvető dologgá, hiszen ma sem a tanulás, sem a tanítás nem képzelhető el számítógép, internet, mobileszközök nélkül.