Munkaerő-piaci igényekhez igazodó szakképzés – akkreditált pedagógus-továbbképzési program

Az online, akkreditált tanár-továbbképző kurzus megismerteti a résztvevőkkel azokat az online kommunikációs és kollaborációs eszközöket, aktív tanulási és tanítási módszereket, amelyeknek az alkalmazásával képesek lesznek a szakképzési eredményt közelebb hozni a munkaerőpiac aktuális elvárásaihoz.

Az online kurzus felkészíti a szaktanárokat arra, hogy azonosítsák a munkaerőpiac által igényelt, a tananyagból hiányzó tudást és készségeket, és azt beillesszék az oktatásba. Gyakorlatorientált szemléletben mutatja be az oktatásban, a kollaboratív képzésben és tananyagfejlesztésben alkalmazható korszerű technológiai eszközöket.

A képzés díja 35 000 Ft

Az oktatás egyik legégetőbb feladata gondoskodni arról, hogy a szakképzésből kikerülő diákok tudása, készségei közelebb kerüljenek a munkaerő-piaci elvárásokhoz, a munkáltatók könnyebben találjanak megfelelően képzett kollégákat, és a végzett fiataloknak se kelljen rögtön az elhelyezkedés után hiányosságokkal szembesülniük.

A képzés felkészíti a szaktanárokat arra, hogy az iskola belső energiáit mozgósítva, az érdekelt felekkel – a diákokkal, a szülőkkel, a tanári karral, ...Mutass többet

Az oktatás egyik legégetőbb feladata gondoskodni arról, hogy a szakképzésből kikerülő diákok tudása, készségei közelebb kerüljenek a munkaerő-piaci elvárásokhoz, a munkáltatók könnyebben találjanak megfelelően képzett kollégákat, és a végzett fiataloknak se kelljen rögtön az elhelyezkedés után hiányosságokkal szembesülniük.

A képzés felkészíti a szaktanárokat arra, hogy az iskola belső energiáit mozgósítva, az érdekelt felekkel – a diákokkal, a szülőkkel, a tanári karral, de legfőképpen a szakképzett munkaerő hiányával küzdő munkáltatókkal – együttműködve azonosítsák a hiányzó tudást és készségeket, és azt a tanmenet szerinti oktatással összeegyeztetve beillesszék a végzős diákok képzési programjába.

A kurzust a Reacti-VET (Teachers for Reactive and Responsive Vocational Education – Tanárok a szakképzés munkaerőpiaci igényekkel történő összehangolásáért) Erasmus+ projekt keretében dolgoztuk ki, és észt, magyar és olasz tanárok bevonásával teszteltük.

Read less

Képzési forma

Távoktatás, internetes távoktatási keretrendszerben, tutori támogatással.

Körülbelül 30 kontaktórának megfelelő kurzus.

Részvételi feltételek

A képzési forma miatt a jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel és interneteléréssel, működő e-mail címmel, alapvető jártassággal az informatika világában.

Ütemezés

Saját időbeosztás szerint.

A tanfolyam eti 6-7 óra időráfordítással akár 4-6 hét alatt elvégezhető, de 3 hónap áll rendelkezésre az elvégzésére. Ezt követően további 3 hónapig hozzáférést biztosítunk a kurzus teljes anyagához.

A belépéshez és a tanfolyam elkezdéséhez szükséges adatokat a tanfolyam díjának beérkezését követő munkanapon küldjük el.

Tematika

A 21. századi iskola kapcsolati hálója

 • Reaktív tanárok – igényekre szabott szakképzés
 • Adatgyűjtéstől az elemzésig
 • Az adatgyűjtés és elemzés online eszközei

Aktív tanulás, tanítás digitális eszközökkel

 • A technológia hatása az oktatásra
 • 21. századi oktatási módszerek – aktív tanulás

Ingyenes digitális eszközök, tananyagforrások

 • Nyílt oktatási tartalmak készítése, megosztása és újrafelhasználása
 • Oktatási forrásanyagok
 • OER-ek keresése, minősítése és készítése

Virtuális osztályterem

 • Virtuális tanulási környezet (VTK) alapismeretek
 • Virtuális osztálytermek
 • Moodle

Projektek tervezése és megvalósítása digitális eszközökkel

 • Projektmenedzsment-alapok
 • Online projektmenedzsment-eszközök

A képzés díja

35 000 Ft, ami tartalmazza a részfeladatok értékelését, sikeres teljesítés esetén a tanúsítvány kiállítását, valamint hozzáférést a teljes tananyaghoz 6 hónapon keresztül.

Tanúsítvány

A pedagógus-továbbképzési programban akkreditált képzésen (alapítási engedély száma: 514/10/2020) megszerezhető kreditpontok száma: 30 kredit.

A tanúsítvány kiadásának feltétele mind az 5 modulzáró feladatnak a leadása, és a pontok alapján számított minimum 75%-os kurzus szintű összteljesítmény.

Kedvezmények

Csoportos jelentkezés esetén (min. 5 fő) 10% kedvezményt biztosítunk.

Ezek az akkreditált tanár-továbbképzéseink is érdekelhetik