Innovatív tanár, kreatív osztályterem – akkreditált tanár-továbbképzési program

Ezen a gyakorlatorientált, akkreditált tanár-továbbképzési kurzuson a fordított tanterem (Flipped Classroom) pedagógiai módszert lehet megismerni és elsajátítani.

A képzés nemcsak bemutatja a módszer pedagógiai hátterét, hanem a konkrét, gyakorlatbeli alkalmazására is felkészíti a pedagógusokat –, az órák megtervezésétől a digitális tartalmak felkutatásán, kiválasztásán és/vagy készítésén át a kipróbálásig, illetve a tanulók teljesítményének értékeléséig.

A képzés díja: 35 000 Ft

Mi az eredményes tanulás legnagyobb ellensége? Az érdektelenség. Mi a legnehezebb feladatunk? Az érdeklődés felkeltése és fenntartása. Különösen igaz ez a kamaszodó, tizenéves korosztály, a „folyton bekapcsolva”, „kütyüprofi” és „kütyümániás” Z generáció tagjai esetében. Hogyan lehet a mai gyerekeket a hagyományos, frontális módszereknél eredményesebben tanítani, motiválni? Hogyan segíthet ebben a technika?

Erre ad választ a képzés, amelynek a résztvevői képesek lesznek kialakítani egy inspiráló, kreatív, együttműködésen alapuló tanítási-tanulási környezetet – kreatív osztálytermet –, amelyben a legújabb technológia a kitűzött pedagógiai célok megvalósítását szolgálja.

A kurzus a „Flip-IT!” Erasmus+ projekt eredményein alapul. A kutatás-fejlesztési projektben öt európai ország tíz partnerszervezete vett részt, és az volt a cél, hogy a „fordított tanterem” módszertanát a partnerországok szakiskoláinak, szakközépiskoláinak és képzési központjainak tanítási gyakorlatába integrálja. 

Read less...Mutass többet

A kurzus a „Flip-IT!” Erasmus+ projekt eredményein alapul. A kutatás-fejlesztési projektben öt európai ország tíz partnerszervezete vett részt, és az volt a cél, hogy a „fordított tanterem” módszertanát a partnerországok szakiskoláinak, szakközépiskoláinak és képzési központjainak tanítási gyakorlatába integrálja. 

Read less

Képzési forma

távoktatás

Kezdés

a tanfolyam díjának beérkezését követő munkanapon

Ütemezés

Saját időbeosztás szerint. A tanfolyam elvégzésére 3 hónap áll rendelkezésre. Ezt követően további 3 hónapig hozzáférést biztosítunk a kurzus teljes anyagához.

A képzés díja

35.000 Ft, ami tartalmazza a részfeladatok értékelését, sikeres teljesítés esetén a tanúsítvány kiállítását, valamint hozzáférést a teljes tananyaghoz 6 hónapon keresztül.

Részvételi feltételek

A tanfolyamon való részvétel feltétele: Egyetemi és/vagy főiskolai végzettség, pedagógus szakképzettség. A képzési forma miatt a jelentkezőnek rendelkeznie kell számítógéppel és internet-eléréssel, működő e-mail címmel, és alapszintű informatikai ismeretekkel.

A képzés formája

Távoktatásban megvalósuló képzés, körülbelül 30 kontaktórának megfelelő, heti 6-7 óra időráfordítással akár 4-6 hét alatt elvégezhető kurzus.

A képzés célja

Gyakorlatorientált támogatást nyújtani a pedagógusoknak ahhoz, hogy képesek legyenek kialakítani egy inspiráló, kreatív, együttműködésen alapuló tanítási-tanulási környezetet – kreatív osztálytermet –, amelyben a legújabb technológia a kitűzött pedagógiai célok megvalósítását szolgálja.

A képzés bemutatja a fordított tanterem módszer pedagógiai hátterét, és felkészíti a pedagógusokat a módszer gyakorlati alkalmazására, az órák megtervezésétől a digitális tartalmak felkutatásán, kiválasztásán és/vagy készítésén át a kipróbálásig, illetve a tanulók teljesítményének értékeléséig.

Tematika

1. modul: Az innovatív pedagógus eszköztára: 21. századi tanítási módszerek

2. modul: Digitális eszközök és tartalmak az innovatív pedagógia szolgálatában

  • ingyenes tananyagforrások
  • kreatív tananyagtartalmak (pl. videó, animáció) készítése
  • digitális tartalmak közzététele
  • web 2.0-s tanári eszköztár az aktív tanulás szolgálatában

3. modul: Megfordított tanítás – az óratervezéstől a visszacsatolásig

  • óratervezés: Z generációs tanulók a kreatív osztályteremben
  • az aktív tanuláshoz illeszkedő értékelési módszerek
  • 21. századi óraszervezés, elemzés, értékelés

Tananyagok

A tananyaghoz egy távoktatási felületen biztosítunk hozzáférést:

 

Tanúsítvány

A pedagógus-továbbképzési programban akkreditált képzésen (alapítási engedély száma: 575-148/2017) megszerezhető kreditpontok száma: 30 kredit.

A képzés sikeres elvégzéséhez a résztvevőknek egy három részfeladatból álló gyakorlati feladatot (elektronikus portfóliót) kell elkészíteniük, a távoktatási oldalra feltölteniük. A tanúsítvány megszerzésének feltétele minimálisan 75%-os teljesítmény elérése.

Kedvezmények

Csoportos jelentkezés esetén (min. 5 fő) 10% kedvezményt biztosítunk.

Ezek az akkreditált tanár-továbbképzéseink is érdekelhetik