Digitális Konferencia 2019 – Digitális tér

Mi is részt veszünk a Digitális Tanári Életutak című, 2009-es Digitális Tér Konferenciának. A 6. szekcióban ízelítőt adunk azoknak a tanároknak a tapasztalaiból, akik tavaly velünk együtt részt vettek a megfordított osztályterem módszer kipróbálásában.

A konferencia témái:

  • Milyen inspirációk és milyen kihívások motiválnak a változásra? 
  • Hogyan lehetséges a digitális térben hatékony tanárrá válni és hosszú távon is annak maradni? 
  • Milyen tanulságokkal szolgálnak a kezdeti lépések, az első tapasztalatok?
  • Milyen vízióval, milyen jövőképpel tekinthetünk ma a digitális tér kihívásaira?
  • Mit üzennek, mit javasolnak a mesélők az első lépések megtételéhez?

Aki csak teheti, ne hagyja ki!

A 6. szekcióban mi erről fogunk beszélni:

Mi a titka? Fordított osztályterem a gyakorlatban – Módszertani megújulás a szakképzésben

Ezzel a címmel csatlakozunk a Digitális Tér konferencia 6. szekciójához, ahol az Erasmus+ programban megvalósult oktatási projektek bemutatására kerül sor.

Egyre több oktatáskutatótól halljuk, hogy digitális eszközök órai használata önmagában nem jelent pedagógiai megújulást, sőt esetenként konzerválja a hagyományos frontális tanítást. Való igaz, miközben szinte naponta jelennek meg az újabb és újabb alkalmazások az interneten, a 21. századi elvárásoknak megfelelni képes oktatás évtizedek óta várat magára. 

Azt szeretnénk bemutatni, hogy hogyan sikerült Erasmus+ pályázati támogatással igazi áttörést elérni a szakképzésben dolgozó pedagógusok körében, hogyan sikerült bemutatni, hogy a „megfordított tanterem” nem pusztán egy újabb digitális technika, hanem igazi elmozdulás a tanárok és diákok együttműködésén alapuló aktív, tanulás irányába. 

Mi a titka? Erre válaszolunk több mint 70 pedagógus tapasztalatai alapján, akik a módszert saját diákjaikkal kipróbálták! Emellett arról is szó esik, hogy miért és hogyan érdemes Erasmus+ támogatásra pályázni!

Töltse le a konferenciakötetet PDF-ben! (26 MB)