Képernyőfelvételek készítésére alkalmas, regisztráció nélkül.

Elmetérkép készítő eszköz, segítségével leegyszerűsíthetjük a bonyolult dolgokat. Zökkenőmentesen integrálódik a Google Drive-hoz, így könnyedén megosztható közös szerkesztésre. Jellemzők: Valós idejű együttműködés Korlátlan számú diagram készítése Korlátlan képfeltöltés Teljes körű változáskövetés PDF-ként vagy képként való letöltés Szövegként és .mm formátumban történő exportálás

CC Search egy olyan eszköz, amely elősegíti a nyílt licencű és köztulajdonban lévő művek megtalálását.

A Curriki egy olyan online környezet, amelyet a világszínvonalú oktatási anyagok fejlesztésének és ingyenes terjesztésének támogatására hoztak létre, bárki számára, akinek szüksége van rájuk. A Curriki elsősorban óraterveket tartalmaz.

Interaktív prezentációk és infografikák létrehozását támogató platform, saját keresőmotorral és tárhellyel.

A GeoGebra egy interaktív geometria, algebrai, statisztikai és számítási alkalmazás, amely a matematika és a természettudomány tanulására és tanítására szolgál az általános iskolától az egyetemi szintig.

A Google a következő példában ismertetett módon képeket, videókat és olykor könyveket is kereshet nekünk: Szűkített keresést is lehetővé tesz, nemcsak szavak vagy kifejezések, hanem a nyelv, a formátumok és a használati jogok szempontjai szerint is

A Kahoot háromféle játék létrehozását teszi lehetővé:

A Khan Akadémia adattárában elérhető videók kategóriái

Az önbemutatás így szól: „Az Európai Schoolnet (EUN) tanulási forrás-cseréje (LRE) egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi az iskolák számára, hogy oktatási tartalmakat találjanak különböző országokból és szolgáltatóktól.