FliCreate nemzetközi projekttalálkozó

A találkozón, amelyen lengyel, olasz, baszkföldi és magyar küldöttség vett részt, a projekt utolsó fázisának megkezdése előtt összegeztük az eddig elvégzett munkát. 2019 óta lezajlott a partner iskolák tanárainak képzése az aktív tanulási módszereket a középpontba állítva, különös tekintettel a fordított osztálytermi módszerre, majd a tanárok saját iskoláikban és szélesebb körben is megosztották a megszerzett ismereteket kollégáikkal. Ezt követően a tanult módszerek és a megismert eszközök alkalmazásával állítottak össze tématerveket és óraterveket, amelyeket a projekt végső fázisában a gyakorlatban tesztelnek majd a tanulókkal közösen. A találkozón az iskolák részletesen beszámoltak róla, hol tartanak pillanatnyilag ezzel a munkával, az oktatásfejlesztő partnerek pedig megvitatták, hogyan értékelik majd az iskolákban a jövő tavaszig megtartott tesztórákat. 

A projekt célja, hogy weboldalán az összes, a projekt keretében kifejlesztett tananyagot, feladatot, óratervet elérhetővé tegyen minden érdeklődő számára, akik szabadon alkalmazhatják ezeket a saját tanítási munkájukhoz.

A találkozó zárásaként a résztvevők megismerhették a Goierri Eskola létesítményeit, az iskolai műhelyt, ahol a tanulók szimulációs eszközön tanulhatják meg például a hegesztés alapjait, mielőtt az igazi műhelyi munkára sor kerülne, majd ellátogattak az IKASLAN Központba, ahol a szakképzésben tanulók gyakorlati idejüket töltik, teljesen valós körülmények között és valódi munkát végezve az intézményt támogató vállalatok számára.