FliCreate – A kreatív és tanulóközpontú oktatásért

A FliCreate (Flipped Creative Awareness Teaching) Erasmus+ projekt általános célja: az európai diákok iskolai teljesítményének javítása hatékonyabb pedagógiai módszerek alkalmazásával, amelyek megkönnyítik a személyre szabást, a digitális technológiák felhasználására alapoznak, és elősegítik a tanulói kreativitás és a problémamegoldó képesség fejlesztését.

A pedagógusok ma már tisztában vannak azzal, hogy változtatniuk kell a tanítási-tanulási kultúrán. A tanításnak olyan gyakorlati problémákra kell összpontosítania, amelyek ténylegesen előfordulnak az életben. Az adatok és tények tanítása mellett fejleszteni kell a diákok magasabb szintű gondolkodási képességeit, például az érvelést, problémamegoldást.

A FliCreate projekt célja az, hogy haladó szintű digitális kompetenciák megszerzésére és azok birtokában kreatív, tanulóközpontú tanítási módszerek alkalmazására ösztönözze a pedagógusokat.

A kísérleti képzésben a tanárok megismerkednek többek között a „megfordított tanterem” módszerével, és elsajátítják a fordított óra előkészítésére, motiváló digitális tartalmak, videók elkészítésére szolgáló alkalmazások használatát.

A projekt időtartama: 2019. október 1. – 2022. április 30. 

A fejlesztésekben olasz, magyar és spanyol szakközépiskolák és iskolafejlesztő szervezetek és egy lengyel egyetem működnek együtt:

  • IIS Acerbo és ilmiolavoro srl, Olaszország,
  • GEPS Piran School és Ustvarjalnik, Szlovénia,
  • iTStudy Hungary Oktatási és Kutatóközpont és Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, Magyarország,
  • Goierri Eskola, Spanyolország,
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna Lodzi, Lengyelország.

Azonosító: 2019-1-IT02-KA201-063149