Előnézet

Mikrotananyag-gyűjteményt hoztunk létre: itt az MLC platform!

Április utolsó napjaiban lezajlott a VETProfit projekt 6. nemzetközi partnertalálkozója.

Az iskolák csapatai – tanárok, diákok és cégek képviselői – a végénél tartanak a tanulói projekteknek, amelyek valamennyien szép eredménnyel zárulhatnak majd. 

Közben lezajlottak a diákok felkészítését szolgáló mikroképzések, és számos értékes digitális tananyag jött létre, amelyeket a projektben fejlesztett MLC platformon közzé is tehetnek a tanárok. A projekt célja ugyanis, hogy a szakképzést közelebb hozza a leendő munkaadók új munkaerővel szembeni elvárásaihoz, és olyan életszerű projektmunkát végezzenek az iskolák a diákokkal, amilyenekkel a valós életben találkoznak majd a vállalatoknál.

Az MLC platform tanárok által, tanárok számára készített, magas színvonalú és motiváló, projektközpontú, újrafelhasználható tanulási mikrotartalmak széles skáláját kínálja, amelyeket multidiszciplináris megközelítésben fejlesztettek ki, és a könnyebb keresés érdekében kategorizáltak.

Megtalálhatók a webhelyen például rövid videók, infografikák, képek, szerkesztett fotók és egyéb, különféle szakterületekhez, tanulási célokhoz és évfolyamokhoz kapcsolódó anyagok, amelyek rövid, intenzív tanulási utat kínálnak ahhoz, hogy diákok elsajátíthassák a mai munkaerőpiac által megkövetelt ismereteket és készségeket.

Tovább az MLC-re