WAMDIA – Digitális akadálymentesítés

project logo

A WAMDIA projekt célja, hogy megváltoztassa az általános IKT használók felfogását, ugyanis mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a digitális információ mindenki számára hozzáférhető legyen, függetlenül attól, hogy milyen fogyatékossága, betegsége van, milyen eszközt használ a böngészésre, mennyire ért az informatikához vagy hogy milyen korú.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy a közös használatra szánt fájlokat (pl. szövegszerkesztőben készült dokumentumokat, prezentációkat vagy PDF anyagokat) akadálymentessé tesszük, hiszen semmi értelme a weboldalak akadálymentesítésének, ha az oldalról letölthető dokumentumok nem akadálymentesek.

Célcsoportok

  • Közalkalmazottak és cégvezetők;
  • Nem-informatikai szakirányban szakképzésben, felsőoktatásban tanító tanárok, tanuló diákok;
  • Kis- és középvállalkozások vezetői, alkalmazottai.

Célok

  • A digitális akadálymentesítés és az FPIEP tanulmányozása a partnerországokban;
  • A digitális akadálymentesítésre vonatkozó tudatosság és képzési stratégia fejlesztése a kerettantervekben az eredmények jövőbeli fenntarthatósága érdekében;
  • Tudatosság és tananyagok fejlesztése a digitális akadálymentesítésről, és közreadása ingyenesen, nyílt tananyagforrásként (angolul Open Educational Resource: OER), akadálymentesen, több nyelven, más országok számára könnyen transzferálható formában.

Projektadatok

WAMDIA - We All Make Digital Information Accessible Erasmus+ KA-2 projekt: 2017-1-ES01-KA202-038673

Időtartam: 2017. október – 2019. szeptember

Koordinátor: University of Alcalá (Spanyolország)

Partnerek: iTStudy Kft. (Magyarország), PRISM (Olaszország), DMC-Metrix (Írország), Grupo Caip Doc-It (Spanyolország), SMEBox (Svédország), Consejería de Economía, Empleo y Hacienda. DG De Formación. Com. de Madrid (Spanyolország), SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium (Magyarország)

Az Európai Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával