EE-VET

A projekt címe: A villanyszerelő szakképzés hatékonyságának javítása és vonzerejének növelése

A projekt célja korszerű e-learning képzés fejlesztése, a jövő villanyszerelőinek felkészítése a korszerű, energiahatékony megoldások alkalmazására, az energiafogyasztást és a széndioxid-kibocsátást csökkentő berendezések szerelésére, karbantartására.   

A projekt célja a villanyszerelő képzés megújítása, a jövő villanyszerelőinek felkészítése a korszerű, energiahatékony berendezések szerelésére, karbantartására.   A projekt partnerei az épületvillamossági szerelések energia-hatékonysága szempontjából korszerű, ingyenesen, e-learning formában elérhető szakmai képzést fejlesztenek, amelynek elvégzésével a szakemberek képesek lesznek olyan modern technológiai megoldásokat alkalmazni, amelyek az épületek energiafelhasználását javítják a CO2-kibocsátást csökkentik. A fejlesztésben öt ország (Lettország, Bulgária, Németország, Magyarország és Litvánia) szakemberei- az energiaszektor, a munkaerőpiac, a felsőoktatás, felnőttoktatás képviselői - vesznek részt.

Háttér

A tiszta technológiákra és az energiahatékony alkalmazásokra való átállás kulcsfontosságú az Európai Unió éghajlat-politikai céljainak eléréséhez. Az energiafogyasztás optimalizálásával és az energiaveszteségek csökkentésével az épületek telepítése kevésbé terheli a környezetet. Az energiahatékony technológiai megoldások megvalósítása az épületek elektromos szereléseiben és a zöld átállás megvalósítása képzett és felkészült szakembereket igényel..

Partnerség

  • Social CRM Research Center e. V. (Németország)
  • REZEKNES TEHNOLOGIJU AKADEMIJA (Lettország)
  • European Center for Education, Science and Innovation (Bulgária)
  • ALYTAUS PROFESINIO RENGIMO CENTRAS (Litvánia)
  • iTStudy Hungary Számítástechnikai Oktató és Kutatóközpont Kft. (Magyarország)
  • Schnellkraft Personalmanagement GmbH (Németország)