Vége felé közeledik az EE-VET projekt

Végéhez közeledik az EE-VET: A szakképzés hatékonyságának és vonzerejének javítása – villanyszerelők oktatása/képzése elnevezésű projekt, amelyben partnerként vettünk részt.

A projekt célja, hogy olyan korszerű, online, az épületvillamossági szerelések energiahatékonyságára fókuszáló képzési modulokat fejlesszen, amelyek naprakész tudással látják el a villanyszerelői képzésben tanulókat, akiknek a személyében a leendő munkaadóik magasan képzett, a megújuló energiaforrásokban és a modern épületmenedzsment-rendszerekben jártas szakemberekre lelnek majd.

3 modulból álló képzést készítettünk, amely 6 nyelven – angol, bolgár, lett, litván, német és magyar – végezhető el. A magyar címe: Az épületek elektromos berendezéseinek energiahatékonysága, fő témái pedig:

  • A modern, automatizált BMS (épületirányítási rendszerek) energiahatékony üzemmódjainak ellenőrzése, karbantartása és beállítása.
  • Energiahatékony világítási technológiák az épületekben.
  • Épületekben elhelyezett, kis méretű fotovoltaikus rendszerek telepítése, javítása és karbantartása.

A projektben német, bolgár, lett, litván és magyar felsőoktatási intézmények és cégek dolgoztak együtt 24 hónapon át azért, hogy vonzóbbá tegyék a villanyszerelői szakmát a pályaválasztó fiatalok számára.