Tanítsd netezni a Nagyit!

Hogy az okostelefont hívások indításán és fogadásán túl még mennyi mindenre lehet használni, azt a műfaj „virtuózai”, a mai tizen-huszonévesek, vagyis az unokák generációja taníthatja meg nekik a leghatékonyabban. 

A tanulás azonban, főleg, ha idős emberekről van szó, nem könnyű, ezért a BESS-Be Smart Seniors projekt keretében igyekszünk ebben hathatós segítséget nyújtani és várjuk olyan fiatalok érdeklődését, aki szívesen részt vennének ebben a kezdeményezésben.

A tanításhoz jó alapot szolgáltat a BESS weboldala, ahol az oktatóvideókban „Bess Nagyi” kérdéseket tesz fel az internet szolgáltatásairól, az unokája pedig válaszol. A videók segítenek megtenni az első lépéseket, a bonyolultabb alkalmazásokhoz azonban jól jön majd a fiatalok személyes közreműködése.

A tanítás lépéseit a weboldalon található útmutató szerint követve rendszerezetten, érthetően be lehet mutatni a különféle eszközök és alkalmazások használatát, amihez a weboldalon szereplő videók és az oldal egyéb funkciói kiváló lehetőséget nyújtanak.

Hogy hogyan sikerült a tanítás, arról egy rövid, név nélküli kérdőívben kérünk információt azoktól, akik vállalták, hogy megtanítják idős rokonukat vagy ismerősüket azokra az ismeretekre, amelyek könnyebbé teszik számára a mindennapi ügyek intézését és a kapcsolattartást a járvány nehéz napjaiban.