Nagy siker volt az utolsó projektrendezvény

2021. február 18-án online, a Zoom platformon került sor az utolsó hazai rendezvényre a Reacti-Vet - Tanárok a szakképzés munkaerőpiaci igényekkel történő összehangolásáért projektünk keretében. Az eseményen elsősorban szakképzési vezetők, tanárok, diákok, oktatási szakértők és tanácsadók - mintegy 70 fő - vettek részt.

Vendég előadónk, Jankó Tamás, a Digitális Szakképzési és Felnőttképzési Módszertani Központ vezetője - a "Munka világa - 2030" címmel tartott előadást, amelyben meghökkentő adatokon keresztül mutatta be a közéljövő munkatrendjeit. A rendezvényen videófelvételeken és élő prezentációk útján mutatkozott be a projekt utolsó szakaszában elvégzett 7 kísérlet, amelyekben munkáltatók tűztek ki egy-egy projektfeladatot, majd a tanárokkal együtt közreműködtek a ráképző minikurzus kialakításában, ami a diákok hiányzó ismereteit, készségeit volt hivatott pótolni a kitűzött feladattal összefüggésben.  A projektcsapatok bemutatóiban nemcsak tanárokat láthattunk és hallhattunk, hanem a diákokat és a cég képviselőit is, akik beszéltek a projektfeladatról, a ráképző minikurzusról és a kísérletben szerzett tapasztalataikról.

Nagyon informatív és motiváló eseménynek lehettünk részesei: a résztvevő szakképző iskolák bebizonyították, hogy a Reacti-VET módszertan összhangban van a Szakképzés 4.0 stratégiával és a konzorcium által kidolgozott módszertan szélesebb kontextusban is sikerrel alkalmazható.