Előnézet

A NET Generáció kihívása: tanárok a hálón – letölthető könyv

Ezt a könyvet azoknak a tanároknak ajánljuk, akik muníciót szeretnének gyűjteni a holnap pedagógiájához, akik tudják, hogy a digitális korszakba beleszületett fiatalok életpályája csak új médiaműveltséggel lehet sikeres.

A könyvben annak az Európai Unió által támogatott TeNeGEN projektnek a tapasztalatai olvashatók, amely 2010-ben az Európai Bizottságtól „Best Practice” elismerést kapott.

A projekt alapgondolata az volt, hogy ahelyett, hogy a pedagógusoknak hagyományos oktatási módszerekkel e-learning módszertant próbálnánk megtanítani, be kell vonni a őket a hálózati tudásmegosztásba ahhoz, hogy maguk is megtapasztalják, mi az, ami miatt a mai fiatalok szünet nélkül „be vannak kapcsolva”.

A TeNeGEN projektben részt vevő partnerek arra vállalkoztak, hogy az információs társadalom legújabb tanulási, tanítási elméleti eredményeit átültessék a pedagógiai gyakorlatba, abban a szilárd meggyőződésben, hogy ahelyett, hogy hagyományos oktatási módszerekkel e-learning módszertant próbálnánk tanítani, be kell vonni a pedagógusokat a hálózati tudásmegosztásba ahhoz, hogy „elérjék” és tanítani tudják a netgenerációt.

 

A könyv letöltése (PDF)