Előnézet

A Read-In-Club projektindítója Korfun

A READ-IN-CLUB nemzetközi projekt célja egy olyan platform létrehozása, amelyen a könyvrajongók és az olvasóklubok akkor is kapcsolatban maradhatnak, ha a személyes találkozó nem lehetséges (pl. egy esetleges újabb járványhelyzet miatt). 

Hogy mennyire fontos ez a törekvés, azt az is mutatja, hogy a könyvklubok, olvasókörök jó része szinte teljesen megszűnt a COVID miatti lezárások idején. Pedig könyvbarátok, olvasni szerető emberek mindenhol vannak!

Júniusban online már egyeztetett a projektben együttműködő görög, ciprusi, szlovén, horvát és magyar nemzetiségű csapat, de az igazi projektindítóra és a személyes megismerkedésre csak október 7–8-án, Korfun került sor.

A találkozón a nemzetközi csapat összevetette az eredményeit azoknak az előzetes felméréseknek, amelyek az olvasókörök összetételére, működésre, törekvéseire irányultak mindegyik partnerországban. A magyarországi felmérésben 7 olvasóköri vezetőt és 25 tagot tudtunk erről megkérdezni, és megismertünk egy kedves és együttműködő, támogató szervezetet is, a hazai olvasóklubokat összefogó Olvasókörök Szövetségét.

A találkozón a partnerek egyeztették az adminisztratív, menedzsment- és disszeminációs feladatokat is, valamint előkészítették a következő munkacsomag megkezdését, amelyben elkészül a projekt saját webhelye, és összeáll a klubvezetők számára tervezett online képzés anyaga, mindegyik részt vevő ország nyelvén.