Read-In-Club projektindító Korfun

A Reading for Cultures Across Borders - 2020-1-ELO1-KA227-ADU-94627 elnevezésű projekt célja, hogy olyan nemzetközi online platformot hozzon létre, ahol a különböző országok olvasóklubjai, könyvrajongói akkor is kapcsolatban maradhatnak, ha az személyesen nem lehetséges egy esetleges újabb járványhelyzet miatt. Hogy mennyire fontos ez a törekvés azt az a tény is alátámasztja, hogy az egyes országokban működő könyvklubok, olvasókörök jó része szinte teljesen megszűnt a Covid miatti lezárások idején. Pedig könyvbarátok, olvasni szerető emberek mindenhol vannak!

A találkozón a nemzetközi csapat összevetette az olvasókörökben végzett előzetes felmérések eredményét, amelyek a szervezetek összetételére, működésre, törekvéseire irányultak mindegyik partner országban. A magyarországi felmérésben 7 olvasóköri vezetőt és 25 tagot tudtunk erről megkérdezni, és szert tettünk egy nagyon kedves és együttműködő, támogató szervezetre is, a hazai olvasóklubokat összefogó Olvasókörök Szövetsége személyében. 

A találkozón a partnerek egyeztették az adminisztratív, menedzsment és disszeminációs feladatokat is, és előkészítették a következő munkacsomag megkezdését, amelyben elkészül a projekt saját weboldala, és összeáll a klubvezetők számára tervezett online képzés anyaga, mindegyik résztvevő ország nyelvén.