Női vállalkozók képzése zajlott Olaszországban

Február 24-28. között magyar vállalkozónők 6 fős csoportja utazott a dél-olaszországi Materába, hogy részt vegyen a W.E.S.T. – Women Entrepreneurs Supporting Tribune Erasmus+ KA-2 projekt: 2017-1-TR01-KA204-046321 projekt keretében megrendezett nemzetközi képzési programon.

A különféle területeken működő – média, bio szépségápolási termékek, kézműves csokoládégyártás, rendezvényszervezés- , vagy vállalkozásukat még csak tervező hölgyeket Törökországból, Bulgáriából érkezett és olasz társaikkal együtt a szervező Materahub szakemberei oktatták stratégiai tervezési, humán erőforrás menedzsment és projekttervezési ismeretekre.

„Nagyon jó volt, hogy a gyakorlatban, egy workshop keretében létrehozhattunk egy projekttervet! – emelte ki Éva, az egyik magyar résztvevő, aki közösségi fesztivált szeretne szervezni a lakóhelyén. – Olyan dolgokra is felhívták a figyelmemet, amikre a tervezés során magamtól biztosan nem is gondoltam volna.”

 A W.E.S.T. projekt célja, hogy a stratégiai tervezés, a pénzügyek, a humán erőforrás menedzsment és a marketing területén olyan alapvető tudással vértezze fel a vállalkozó nőket, amelyek elősegítik majd cégük  hosszútávú, sikeres működését.