Előnézet

Moodle-kurzust és menedzsmentplatformot fejlesztünk az LS4VET projekthez

Az LS4VET-es projektpartnerek 2021. május 27-én, online tartották a 2. nemzetközi találkozójukat az utrechti University of Applied Sciences szervezésében. Az eseményen több fontos döntés is született.

A projekt első fázisában végzett tevékenységekért felelős partnerek bemutatták összefoglalóikat a szakképző iskolák és a tanárok körében készített felmérésről és interjúkról

Ezután újabb nagy lépést tettek a szakoktatásban való felhasználásra tervezett Lesson Study modell kidolgozásának folyamatában, annak érdekében, hogy az mindegyik részt vevő ország (Ausztria, Hollandia, Magyarország, Málta) szakképzési rendszeréhez és szakképző intézményeihez illeszthető legyen. 

A találkozó második részében a projekt sorban következő céljának, az LS4VET-kurzusnak a megtervezése, megvalósítása és tesztelése volt a téma. 

Az LS4VET képzési kurzus online platformjának megtervezése és fejlesztése, valamint egy együttműködési platform készítése az iTStudy feladata a projektben. A 4-nyelvű platformnak támogatnia kell a kommunikációt, a tudásmegosztást, az együttműködést és a gyakorlatorientált aktív tanulást. Az online kurzus kialakításához a Moodle keretrendszert fogjuk felhasználni, mivel ez a platform integrálja mindazokat az eszközöket, amelyek a konstruktív pedagógia elemeinek létrehozásához szükségesek – a Moodle egy úgynevezett web 2.0-tudatos platform. Többnyelvű, bármilyen méretre skálázható, bármilyen eszközön használható, tanulásirányítási és tanulási tartalomkezelő rendszer egyben.