Inspiráció

gabesz
2019-11-29

Érdemes megnézni azokat a digitális tartalmakat (többnyire videókat), amit azok a szakképzésben dolgozó tanárok készítettek, akik kipróbálták a módszert saját diákjaikkal!


maria.hartyanyi
2019-11-21

Izgalmas történet arról az iskoláról, amit az angol kormánynak majdnem sikerült bezáratni, mivel nem kényszerítette a diákokat haszontalan szövegek biflázására, és hagyta őket önállóan dönteni.


maria.hartyanyi
2019-11-21

Lannert Judit oktatáskutató előadását mindenkinek ajánljuk, mert igazán tökéletes áttekintést ad a témában.  Ha elemezni szeretnénk az oktatás minőségét, annak szintjeit és „szereplőit”, ha szeretnénk többet tudni azokról a kutatásokról és kutatási eredményekről, melyek ezzel összefüggésben születtek, akkor fontos végigkövetni ezt az előadást.


maria.hartyanyi
2019-11-21

Ez az előadás nagyon tanulságos lehet mindannyiunk számára, mert a PISA-mérések összehasonlításával számos olyan tényt tár fel, ami alapján akár változtathatna is a korábbi döntésein az oktatáspolitika a jövőbeli jobb eredmények elérése érdekében. Nagyon sok jó példát látunk Koreától Lengyelországon keresztül a Németországig,  de nálunk a saját utat kell megtalálni.  Igen politikamentesen kell vizsgálni azt, hogy mi okozta a PISA eredmények romlását, a tanulóink matematikai és szövegértési képességeinek gyengébb eredményeit.


maria.hartyanyi
2019-11-13

Ügyes kis cucc, egyszerű mint a pofon, olyasmi, mint a Kahoot, azt mondják egyesek, hogy még jobb is!


maria.hartyanyi
2019-11-13

Ez az előadás aztán tényleg inspiráló, mint mindegyik, amit eddig Rab Árpádtól hallottam, nagyon eredeti és meglepő gondolatokkal a digitális átállásról. Nézzétek meg, érdemes!!