Letölthető könyvek és sablonok

Erről az oldalról ingyenesen letöltheti az ITStudy által vagy közreműködésével írt könyveket.

Módszertani megújulás a szakképzésben – Fordított osztályterem a gyakorlatban (2018)

KönyvborítóAjánljuk ezt a könyvet többek között mindazon pedagógusoknak, oktatóknak, akik 

  • módszertani megújulásra vágynak,
  • hallottak már a fordított osztályterem módszerről, és szeretnének részletesebben megismerkedni vele, 
  • ismerik a módszert, és szeretnének a gyakorlati alkalmazáshoz további ötleteket gyűjteni,
  • kíváncsiak olyan pedagógusok tapasztalataira, akik kipróbálták a módszert.

Letöltés PDF-ben

Projektmenedzsment és MS Project 2003, 2007 az új OKJ képzésekhez (2014)

KönyvborítóEgyre kevesebb olyan szakma létezik, amelyben a projektorientált szemlélet és cselekvés nélkülözhető volna. A gazdasági élet minden szereplőjének – és nem csak a vezetőknek – ismernie kell a projektek tervezésének és megvalósításának eszközeit és módszereit.

E könyvben gyakorlatorientált szemléletben mutatjuk be a projektek fogalomrendszerét, a különböző típusú projektek sajátosságait, a projekt életciklus egyes fázisaiban alkalmazható módszereket és eszközöket. A projektmenedzsment informatikai eszközökkel támogatott módszereit – az MS Project 2003 és 2007 alkalmazásával – részletesen kidolgozott mintafeladatokkal szemléltetjük.

TeNeGEN – A Net Generáció kihívása Tanárok a hálón (2012)

KönyvborítóEzt a könyvet azoknak a tanároknak ajánljuk, akik muníciót szeretnének gyűjteni a holnap pedagógiájához, akik tudják, hogy a digitális korszakba beleszületett fiatalok életpályája csak új médiaműveltség birtokában lehet sikeres.

A Tenegen projektben részt vevő partnerek arra vállalkoztak, hogy az információs társadalom legújabb tanulási, tanítási elméleti eredményeit átültessék a pedagógiai gyakorlatba, abban a szilárd meggyőződésben, hogy ahelyett, hogy hagyományos oktatási módszerekkel e-learning módszertant próbálnánk tanítani, be kell vonni a pedagógusokat a hálózati tudásmegosztásba ahhoz, hogy „elérjék” és tanítani tudják a netgenerációt.