Inspiráció

2020-07-08

Mi lehetne inspirálóbb egy tanár számára, mint tudását és tapasztalatait "versenyeztetni" elfogulatlan bírálók előtt? Vagy éppen látni maga előtt egy követendő, jó példát, egy méltán elismert tanár kolléga személyében?


2020-06-23

Az szakképzés megújításának egyik kulcseleme az egységes, folyamat-orientált minőségirányítási rendszer (MIR) bevezetése a szakképzésben, amely illeszkedik az Európai Unió által 2009-ben kidolgozott Európai Szakképzési Minőségbiztosítási Referencia Keretrendszer (EQAVET) ajánlásaihoz.

Az intézményi rendszer kidolgozásához ad gyakorlati segítséget az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (CEDEFOP) által kiadott kézikönyv, amely magyar, spanyol és olasz nyelven mindenki számára ingyenesen elérhető.


2020-06-03

Hirtelen történt az online iskolai oktatásra való áttérés, és sokakat ért felkészületlenül. A módszerek és eszközök ismerete mellett azonban az is fontos, hogy tisztában legyünk a fenyegetettséggel, aminek sajnos mindannyian ki vagyunk téve, ha a világhálóra merészkedünk.


2019-11-29

Érdemes megnézni azokat a digitális tartalmakat (többnyire videókat), amit azok a szakképzésben dolgozó tanárok készítettek, akik kipróbálták a módszert saját diákjaikkal!


2019-11-21

Izgalmas történet arról az iskoláról, amit az angol kormánynak majdnem sikerült bezáratni, mivel nem kényszerítette a diákokat haszontalan szövegek biflázására, és hagyta őket önállóan dönteni.


2019-11-21

Lannert Judit oktatáskutató előadását mindenkinek ajánljuk, mert igazán tökéletes áttekintést ad a témában.  Ha elemezni szeretnénk az oktatás minőségét, annak szintjeit és „szereplőit”, ha szeretnénk többet tudni azokról a kutatásokról és kutatási eredményekről, melyek ezzel összefüggésben születtek, akkor fontos végigkövetni ezt az előadást.


2019-11-21

Ez az előadás nagyon tanulságos lehet mindannyiunk számára, mert a PISA-mérések összehasonlításával számos olyan tényt tár fel, ami alapján akár változtathatna is a korábbi döntésein az oktatáspolitika a jövőbeli jobb eredmények elérése érdekében. Nagyon sok jó példát látunk Koreától Lengyelországon keresztül a Németországig,  de nálunk a saját utat kell megtalálni.  Igen politikamentesen kell vizsgálni azt, hogy mi okozta a PISA eredmények romlását, a tanulóink matematikai és szövegértési képességeinek gyengébb eredményeit.


2019-11-13

Ügyes kis cucc, egyszerű mint a pofon, olyasmi, mint a Kahoot, azt mondják egyesek, hogy még jobb is!


2019-11-13

Ez az előadás aztán tényleg inspiráló, mint mindegyik, amit eddig Rab Árpádtól hallottam, nagyon eredeti és meglepő gondolatokkal a digitális átállásról. Nézzétek meg, érdemes!!