Befejeződött a tanárok internetbiztonsági képzése

A Be@cyber pro nemzetközi projektünk első szakaszának végére értünk: sikeresen lezajlott a hazai tanárok internetbiztonsági online képzése. A négy modulból, gyakorló tesztekből és modulzáró feladatokból álló tananyag a következő témákat tartalmazta: A digitális eszközök és tartalom védelme; A személyes adatok és a magánszféra védelme; Az egészség, a jólét és a környezet védelme; Karrierleírások, internetbiztonsági pályaképek.

Valamennyi téma különösen fontossá vált ebben az időszakban, amikor a veszélyhelyzetre való tekintettel az iskolai oktatás is online zajlik, amire nem készülhettek fel előre a tanárok. A projekt keretében fejlesztett tanári továbbképző kurzus azonban olyan fontos biztonsági problémákra és megoldásokra hívta fel a figyelmet, amelyeket a saját és a diákjaik érdekében felhasználhatnak a napi munkájukban. A kurzusban részt vett pedagógusok – összesen 54 fő - jónak tartották az önértékelés lehetőségét, és a beküldendő feladatokat is nagyon profi módon készítették el, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy később kipróbálják, alkalmazzák azokat.

A képzés végén egyikük ezt a véleményt fogalmazta meg: “Nagyon sokat tanultam az elmúlt hetekben, és sajnálom, hogy véget ér a kurzus. A mindennapi gyakorlatomban is számtalan módon tudom majd hasznosítani az itt tanultakat.”

A projekt a diákok számára készülő kiberbiztonsági videójáték megalkotásával halad tovább, melynek fejlesztése jelenleg is zajlik.