IKT vállalkozásoknak

Ingyenes informatikai tananyagok kisvállalkozásoknak

 

Nem kétséges, hogy az Internet mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet játszik, függetlenül attól, hogy milyen munkaterületen dolgozunk. Az üzleti információk végtelen forrása a net, de a valóban hasznos adatok felkutatása, rendszerezése, a cég egy új termékének webes megjelenítése vagy a cég tevékenységének webes bemutatása néhány évvel ezelőtt költséges, informatikai szakembert igénylő feladatot jelentett. Mindez szinte elérhetetlen volt például egy induló kisvállalkozás számára, holott egy új üzlet beindítása webes megjelenés nélkül egyre kevésbé elképzelhető.

Kevesen tudják még, hogy az Internet ma már ingyenes, egyszerű és könnyen megtanulható szoftverek (web 2.0 eszközök) sokaságát kínálja, legyen szó a vállalkozás napi üzleti, menedzsment-feladatairól vagy termékek, szolgáltatások reklámozásáról, a cég belső vagy külső kommunikációjának lehetőségeiről, hazai vagy nemzetközi üzleti kapcsolatok kiépítéséről. Léteznek web 2.0 eszközök, amelyekkel informatikai tudás nélkül is pillanatok alatt elkészíthető egy weblap, felruházva azt a céltól, célközönségétől függően sokféle szolgáltatással. Hazánkban sokan csak azért nem használják ezeket az eszközöket, mert nem ismerik. A „hogyan?”-ra valóban választ lehet adni néhány óra alatt? Igen!

Ezen a weboldalon a látogatók egyre több, gyorsan áttekinthető, könnyen megérthető szöveges leírást, oktatóvideót találnak az ingyenes alkalmazásokról. A szerzők szándéka az, hogy a kisvállalkozások elfoglalt, gyakran időszűkében lévő munkatársainak, tulajdonosainak gyors, célirányos és főként gyakorlatias ismereteket nyújtsanak a vállalkozás napi feladatait segítő, olcsó informatikai megoldásokról.

A feltöltött és folyamatosan bővülő tartalmak mindenki számára ingyenesen elérhetőek. Hamarosan rövid, intenzív, interneten keresztüli kurzus formájában lehetőségek kínálunk azoknak is, akiknek nem kenyere a tartalmak olvasgatása, az eszközök önálló kipróbálása, akik szeretnék felgyorsítani az ismeretszerzést úgy, hogy segítséget kapnak a tartalmakat készítőitől. Az első kurzus rövidesen elindul.

A portál indításának alapötlete, a kisvállalkozásoknak készül tartalmak kidolgozása az Európai Uniós SME 2.0 Leonardo pályázathoz kapcsolódik, amelyben Írország, Anglia és Magyarország oktatási intézményeinek, kisvállalkozásainak munkatársai vesznek részt. A projekt weboldala: http://smepro.eu(link is external).


SME 2.0

Kapcsolat

iTStudy Hungary Számítástechnikai Oktató- és Kutatóközpont Kft.

2100 Gödöllő

Testvérvárosok útja 28.

Felnőttképzési engedélyszám:

E-000573/2014

További információ

Telefon: +36 (28) 430-695

E-mail: eduitstudy.hu