Digitális eszközök online tanuláshoz
Manapság már rengeteg ingyenesen elérhető digitális tananyagforrás és csoportos online távoktatáshoz szükséges webes felület áll a tanárok rendelkezésére az interneten. A "Tovább" gomb elvezet a gyűjteményünkre, ahol a tanulást, tanítást támogató digitális eszközökről ismertetést, rövid használati útmutatót is közreadunk, sőt néhány szempont szerint keresni és szűrni is lehet.
Innovatív pedagógiai módszerek

Ismerd meg a fordított tanterem módszert! Tanulj meg néhány újszerű webes alkalmazást, amivel motiváltabbá teheted diákjaidat!

Szakképzés a munkaerőpiac igényeire szabva

Ha a szakképzésből kikerülő diákok tudása, készségei közelebb kerülnek a munkaerő-piaci elvárásokhoz, akkor a munkáltatók könnyebben találnak megfelelően képzett munkatársakat, a végzett fiataloknak pedig nem kell már az első munkahelyükön saját szakmai hiányosságaikkal szembesülniük.

Agrárinformatika a szakképzésben

Agrárinformatikai képzés szaktanároknak


Új tananyag készült három modulban a mezőgazdasági szaktanárok számára:

1. modul: 21. századi oktatási módszerek a mezőgazdasági szakképzésben
2. modul: E-mezőgazdaság - európai stratégiák és kezdeményezések
3. modul: Digitalizáció a mezőgazdaságban - Mezőgazdaság 4.0

 

 

Szakképzés a munkaerőpiac igényeire szabva

Ha a szakképzésből kikerülő diákok tudása, készségei közelebb kerülnek a munkaerő-piaci elvárásokhoz, akkor a munkáltatók könnyebben találnak megfelelően képzett munkatársakat, a végzett fiataloknak pedig nem kell már az első munkahelyükön saját szakmai hiányosságaikkal szembesülniük.

Agrárinformatika a szakképzésben

Agrárinformatikai képzés szaktanároknak


Új tananyag készült három modulban a mezőgazdasági szaktanárok számára:

1. modul: 21. századi oktatási módszerek a mezőgazdasági szakképzésben
2. modul: E-mezőgazdaság - európai stratégiák és kezdeményezések
3. modul: Digitalizáció a mezőgazdaságban - Mezőgazdaság 4.0

 

 

Innovatív pedagógiai módszerek

Ismerd meg a fordított tanterem módszert! Tanulj meg néhány újszerű webes alkalmazást, amivel motiváltabbá teheted diákjaidat!

Még nem lett létrehozva címlapra kerülő tartalom.
A Drupal 8 Kézikönyv hasznos kiindulási pont lehet a webhelyépítés első lépéseihez.

Rólunk

Munkatársaink többéves tapasztalattal rendelkeznek az alábbi területeken:

 • egyetemi szintű oktatás és kutatás,
 • webfejlesztés,
 • innovatív tanártovábbképzés,
 • informatikai képzések,
 • e-learning keretrendszerek fejlesztése, tanácsadás,
 • multimédiás oktatóanyagok fejlesztése,
 • projektmenedzsment,
 • minőségmenedzsment.

 

Gödöllői székhelyű felnőttképzési intézmény vagyunk, nagy hagyományokkal az informatikai szakképzés területén. Az utóbbi években számos hazai és európai uniós kutatási és fejlesztési projekt kezdeményezői, partnerei és koordinátorai voltunk és vagyunk. Legfőbb erősségünk az innováció.

A 21. századi technológia lehetőségeit kihasználva szeretnénk az oktatás minőségének folyamatos fejlesztésében közreműködni, közvetetten a diákok tanulását élménnyé tenni azáltal, hogy a pedagógusok minél szélesebb köre számára elérhetővé tesszük a módszertani újdonságokat és a közösségi tanulás eszközeivel elősegítjük a tudásmegosztást.

 

A diákok új generációja kihívások elé állítja a tanárok többségét. Az információs társadalom elvárásainak való megfeleléshez új, innovatív tanítási, tanulási módszerek elsajátítására van szükség.

 

A technológia tanulási folyamatba történő hatékony integrálásán túl fontos a pedagógiai módszerek felülvizsgálata, elmozdulás a tanulóközpontú módszerek felé, mikoris a tanulókat problémamegoldó feladatok elé állítjuk, és a társaikkal való együtt tervezésből, alkotásból és együttműködésből tanulnak. Hiszünk a tudásmegosztásban, és meggyőződésünk, hogy a küszöbön álló változás hajtóerői a pedagógusok lesznek.

Aktív szerepet vállalunk az oktatás minőségének folyamatos fejlesztésében, a 21. századi techológia adta lehetőségeket kihasználva. Közvetett módon szeretnénk a tanulást élvezetessé a diákok számára azáltal, hogy széles körben terjesztünk új oktatási módszereket a tanárok körében és a közösségi tanulás eszközeivel elősegítjük a tudásmegosztást.

 

Tevékenységeink

Webfejlesztés hazai és nemzetközi projektekhez

Hazai és nemzetközi projektek eredményinek bemutatására és a projektmunka irányítására ajánljuk többnyelvű dinamikus projektportál megoldásunkat.

Munkatársaink

 • Hartyányi Mária

  Ügyvezető igazgató

 • Téringer Anita

  Projektmenedzser, e-learning fejlesztő

 • Lajtos Gábor

  E-learning fejlesztő

 • Kacsur Annamária

  Projektmenedzser, e-learning fejlesztő

 • Lengyel Zsolt

  Webfejlesztés üzletágvezető, CTO

 • Mészáros Máté

  Webfejlesztő

 • Mányai Miklós

  Webfejlesztő

 • Mezei Judit

  Oktatási és pályázati referens

 • Tóth Istvánné

  Irodavezető

Nemzetközi projektek

 • A FliCREATE – Flipped Creative Awareness Teaching - (2019-1-IT02-KA201-063149) projekt általános célja: az európai diákok iskolai teljesítményének javítása hatékonyabb pedagógiai módszerek alkalmazásával, amelyek megkönnyítik a személyre szabást, a digitális technológiák felhasználására alapoznak, és elősegítik a tanulói kreativitás-és a problémamegoldó képesség fejlesztését.

 • Módszertanilag megújulni vágyó pedagógusoknak kínálunk akkreditált online továbbképzést.
 • A LaserSafety Erasmus+ projekt célja a lézerbiztonsági szakmai készségek fejlesztése online képzés kidolgozásával. A konzorciumi partnerek három három képzési modult fejlesztenek, tesztelnek és validálnak lézertechnológia témakörben, összhangban az Európai Unió által a fotonika és lézertechnológia szakterületen megjelölt fejlesztési célokkal.

 • A technológiai gyorsütemű fejlődése jelentős előre lépéseket és változásokat hozott a világban. A felgyorsult és folyamatosan változó gazdasági és társadalmi környezet állandó alkalmazkodást kíván a gazdaság, a szakképzés és a munkaerőpiac szereplőitől. A mezőgazdaságban is egyre nagyobb teret nyernek a digitális eszközök, ami magával hozza új szakterületek, új munkakörök megjelenését is.
 • A szakképzés naponta szembesül azzal a követelménnyel, hogy a diákok munkaerő-piaci sikere érdekében folyamatosan megújuló szaktudást kell közvetítenie, amely igazodik a felgyorsult technológiai fejlesztésekhez.
 • Általános iskolai tanítóknak ajánljuk azt a módszertani készletet, amellyel az innovációt becsempészhetik az iskola falai közé.
 • Habár Európában több nő él, mint férfi, az önmagukat foglalkoztatóknak csak harmadát teszik ki a női vállalkozók.
 • Mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy a digitális információ akadálymentesen hozzáférhető legyen!

Publikációk

 • Az szakképzés megújításának egyik kulcseleme az egységes, folyamat-orientált minőségirányítási rendszer (MIR) bevezetése a szakképzésben, amely illeszkedik az Európai Unió által 2009-ben kidolgozott Európai Szakképzési Minőségbiztosítási Referencia Keretrendszer (EQAVET) ajánlásaihoz.
 • Riport készült a fordított tanulásról kolleganőnkkel, Téringer Anitával a Tempus Közalapítvány által kiadott pályázati pavilon "Fókuszban a digitális oktatás" című, 2018. tavaszi számában. "Az aktív osztálytermi munka felé való elmozdulás éppen a munkaerőpiac által elvárt kompetenciák fejlesztését támogatja, mint a kommunikáció, a csoportmunka, a kritikai gondolkodás és a kreativitás."
 • Nemcsak a technológia rohamos fejlődése és a netgeneráció tagjai követelik a tanároktól, hogy változtassanak a tanítási módszereiken, hanem a munkaerő­piac által elvárt készségek sora is jelentősen átalakult. Fontossá vált a 21. századi készségek fejlesztése, amelyre a hagyományos frontális módszerek egyre kevésbé alkalmasak.
 • Ezt a könyvet azoknak a tanároknak ajánljuk, akik muníciót szeretnének gyűjteni a holnap pedagógiájához, akik tudják, hogy a digitális korszakba beleszületett fiatalok életpályája csak új médiaműveltség birtokában lehet sikeres.  A könyvben annak az Európai Unió által támogatott projektnek a tapasztalatait foglaltuk össze, amely 2010-ben az Európai Bizottságtól "Best Practice" elismerést kapott.

Visszajelzések

 • Szeretnék további online kurzusokon részt venni, mert végre olyan tanfolyam volt ez, amit érdemes volt végigcsinálni… A mindennapi óráimat tudom színesebbé, érdekesebbé és hatékonyabbá tenni.

 • Hálás vagyok külön azért, mert egy kedves végzős csoportomnak a tanulmányaik végén ilyen újszerűt tudtam mutatni, és érezhettem elismerésüket és köszönetüket ezért (még azoktól is, akik azért nem olyan elkötelezett németesek).

 • Szkeptikusként jelentkeztem a képzésre, bevallom. Kiváncsiként: a budapesti, jónevű informatikai középiskolák gyakorlata hogyan működik egy békési kis iskolában. Már a nyitó rendezvény magával ragadott, a beszámolók, a résztvevők aktív véleménynyilvánítása ... ami nem maradt abba a rendezvény után sem.

 • Jó volt azt érezni, hogy a pedagóguspályán sok színes egyéniség van (Megj: ez az online együttműködésben derülhetett ki), akik mernek kockáztatni és új módszerekkel oktatni a rájuk bízott gyerekeket. Személy szerint megbizonyosodtam megint arról, hogy mindig érdemes belevágni olyasmibe, amit addig nem ismert, nem csinált az ember.

 • Rengeteg ú, érdekes dolgot láttam, tapasztaltam a képzésen. Megnéztem, felfedeztem sok - általam eddig nem ismert - wbes alkalmazást. Kiléptem a komfortzónámból, s kicsit a diákokat is kibillentettem.

 • „Nagyon jók voltak az oktató videók. Lépésről lépésre segítettek elsajátítani az adott tananyagot. Az elméleti tananyag is igen hasznosnak bizonyult. Gratulálok a szervezéshez!”

 • „Korrekt és lelkiismeretesen elkészített tananyagok álltak rendelkezésre!”