Környezettudatos építés

project logo

A projekt célja egy olyan interaktív, multimédiás modulokból álló képzési tartalom létrehozása, amely az aktuális munkaerőpiaci igényeknek megfelelően a zöld építészettel kapcsolatos szakmai ismereteket és készségeket fejleszti.

A projekt célkitűzései összhangban vannak a 2016.06.10-én kiadott Új európai készségfejlesztési programmal, különös tekintettel a zöldebb gazdasághoz szükséges készségekre vonatkozó résszel. A természeti erőforrások hatékony felhasználására irányuló EU célkitűzés új alapanyagok, technológiák, szabályozások és szabványok elterjedését eredményezi az építőiparban, ami viszont új készségek és kompetenciák elsajátítását  követeli meg az ebben a szektorban dolgozó munkavállalóktól. 

Az építőipari szakmákban jelenleg a zöld készségek hiánya tapasztalható, és sajnos a hagyományos oktatási intézmények nem tudják ezt a hiányt pótolni.

 

meeting

A nemzetközi projektcsapat feladata, hogy tanulmányozza és elemezze a jelenleg elérhető, energiatakarékos építészettel kapcsolatos képzéseket a partnerországokban. Ezt követően a partnerség az európai építőiparban azonosított igények figyelembe vételével képzési modulokat fejleszt és tesztel, majd a képzést helyi és európai szinten akkreditáltatja, ezzel biztosítva a szakmai továbbképzés lehetőségét a zöld építészet témában.

 

Olyan innovatív, webalapú képzés létrehozása a cél, amely regisztrációt követően válik hozzáférhetővé, online és offline egyaránt. Egy- egy modul sikeres elvégzéséről tanúsítványt kapnak a résztvevők.

 

 

Projekt adatok:

 

GREEN CONSTRUCTION – ZÖLD ÉPÍTÉSZET

Szakmai készségfejlesztés a zöld építészet területén online képzés keretein belül

Erasmus+ KA-2 projekt: 2017-1- LV01-KA202- 035483

Időtartam: 2017. szeptember – 2019. augusztus

 

Koordinátor:

Rezeknes Tehnologiju Akademija (Lettország)

Partnerek:

iTStudy Hungary Számítástechnikai Oktató- és Kutatóközpont Kft. (Magyarország)

Veda Consult (Bulgária)

European Center for Education, Science and Innovation (Bulgária)

Schnellkraft Personalmanagement GmbH (Németország)